Kennisbank:
Werken met tabellen
Geplaatst door Eric Hes, Last modified by Eric Hes aan 30-05-2014 15:37

Werken met tabellen

Als u tekst of foto's horizontaal of verticaal wilt uitlijnen is het vaak handig om om met een tabel te werken. In dit document wordt uitgelegd hoe u een tabel aanmaakt en hoe u hier tekst of foto's in kunt plaatsen.

Een tabel met foto's invoegen

1. Zet de cursor in het betreffende pagina op de plek waar u de tabel wilt invoegen (in dit voorbeeld tussen de 2 alinias) en klik op het icoontje voor het invoegen van een tabel:

2. Geef het aantal kolommen en rijen op. Als u bijvoorbeeld 1 rij met 4 foto's wilt invoegen, vult u dit in in de tabel popup en klikt op Invoegen:

3. De tabel is ingevoegd. Maak de tabel wat breder door rechts op de tabel te gaan staan en deze dan wat breder te slepen:

4. Zet de cursor in de eerste cel van de tabel en klik in de toobar op het icoontje om een afbeelding in te voegen:

5. Voeg een afbeelding in op de gebruikelijke manier, pas hierbij desgewenst de afmeting van de afbeelding aan door Bewerken uit te klappen en de Breedte en/of Hoogte aan te passen:

6. Herhaal dit voor alle cellen in de tabel:

 

Een tabel met tekst invoegen

1. Zet de cursor weer op de plaats waar u de tabel wilt invoegen (in dit voorbeeld kiezen we onderaan de pagina) en klik op het icoontje voor het invoegen van een tabel:

2. In dit voorbeeld willen we een tabel met 2 kolommen en 4 regels invoegen voor het weergeven van een adres. Klik op invoegen:

3. De tabel is ingevoegd. Maak de tabel wat breder door rechts op de tabel te gaan staan en deze dan wat breder te slepen:

4. Voor de gewenste tekst in in de cellen van de tabel:


Reacties (0)