Een bestand aanbieden als download
Geplaatst door Eric Hes, Last modified by Eric Hes aan 03-11-2016 16:16

We gaan een bestand invoegen op een pagina van de website, welke bezoekers kunnen downloaden. Dit bestand kan bijvoorbeeld een PDF, Word, Excel, of Powerpoint zijn.

De bestandsgrootte van het bestand

Zorg er ten eerste voor dat het bestand dat je wilt aanbieden niet al te groot is. Een bestand dat maximaal enkele MB's is, is acceptabel, maar een groter bestand leidt ertoe dat het voor de bezoeker lang duurt om die te downloaden of het kan leiden tot foutmeldingen. Als je een PDf-bestand wilt uploaden die vrij groot is, probeer deze dan eerst te comprimeren. Een goede online tool om dat te doen is https://smallpdf.com , met deze gratis tool kun je PDF's vaak tot wel 50% of meer verkleinen.

Stap 1

1. Selecteer in de editor op je pagina, block of widget de tekst waarvan je een download-link wilt maken. In bovenstaand voorbeeld hebben we de tekst "Download hier onze brochure" geselecteerd.
  2. Klik op het icoontje voor link invoegen, zie de bovenste rode pijl in bovenstaand voorbeeld.

Stap 2

Bovenstaande popup verschijnt.

1. Selecteer bij Verwijs naar: "Een bestand downloaden".
  2. Onder Details veschijnt het Bestand upload veld. Kies hier het bestand vanaf je computer of vanuit bestaande bestanden in het CMS of sleep het bestand hier naartoe.
  3. Linkomschrijving is optioneel, deze tekst zal men op de website zijn als men met de muis over de link gaat.
  4. Vind aan: "Link in een nieuw venster openen?", als je dit niet doet opent het bestand in het venster van de website zelf en is je bezoeker weg van de website.
  5. Klik rechtsonder op Link invoegen.

Stap 3

De popup is gesloten en je bent terug in de editor. De link is nu gereed, sla nu alleen de pagina nog op als concept of direct publiceren.

In onderstaande screenshot zie je de link op de website. Als de bezoeker deze aanklikt kan het bestand worden bekeken of worden gedownload.