Kennisbank:
Nieuwe pagina aanmaken
Geplaatst door , Last modified by aan 18-02-2014 09:35

In het Paginabeheer:

Klik op "Nieuw" om een pagina toe te voegen.

Het scherm "Pagina toevoegen" wordt daarna weergegeven.

1 kies waar u deze pagina wilt creëren

Dit bepaalt waar u de pagina in een hierarchische structuur plaatst.
Deze structuur bepaalt ook waar de koppeling naar de pagina in het navigatiemenu wordt weergegeven.

Kiest u voor het "Hoogste niveau", dan zal de pagina in het hoofdmenu worden weergegeven.
Kiest u voor "Onder een andere pagina", dan  kiest u in het selectiemenu de bovenliggende pagina.
Wanneer uw website voorzien is van de mogelijkheid om submenu's weer te geven, dan zal de nieuw aangemaakte pagina als sub-item van de bovenliggende pagina worden weergegeven.

2 Kies een pagina type

Typen van pagina's zijn paginavarianten die verschillen van layout en/of functionaliteit.
De meest toegepaste typen zijn:
Pagina meestal een vervolgpagina van de homepagina met een standaard webpagina layout voor tekst en afbeeldingen.
Homepagina een specifieke layout die meestal alleen voor de introductiepagina van de website wordt gebruikt.
Formulier pagina een pagina met functionaliteit voor het plaatsen van formulieren die u met het CMS kunt beheren.

Het aantal weergegeven paginatypen kan per website verschillen. Deze worden namelijk ontwikkeld naar behoeften voor bepaalde weergaven of functionaliteit op de website.

Klik vervolgens op de "Creëer" button onderaan de pagina.
De pagina wordt aangemaakt en de pagina-invoer wordt weergegeven.

De zojuist aangemaakt pagina is als concept aan de paginastruktuur toegevoegd.

De pagina heeft een tijdelijke naam "Nieuwe Pagina".

Voer bij "Pagina titel" de koptekst in die u op de pagina zou willen weergeven en druk op de enter-toetst. Wanneer u vervolgens op de knop "Update URL" klikt, wordt automatisch het "URL Segment" aangepast.
Het URL Segment kan ook handmatig worden aangepast. Spaties en hoofdletters zijn hierin niet toegestaan, deze worden automatisch vervangen met het koppelteken of kleine letters.

Het "Navigatie label" is de benaming van de pagina in het navigatiemenu. Deze wordt in eerste instantie overgenomen van de zojuist ingevoerde "Pagina titel", maar u kunt deze wijzigen.

Bij "Inhoud" kunt u de inhoud voor de webpagina invoeren en opmaken. Zie hiervoor Tekstverwerking.

Wanneer u gereed bent met de invoer, klikt u onderaan de pagina op "Concept opslaan" als u de pagina nog niet wilt publiceren en op "Opslaan & publiceren" om de pagina meteen in de website weer te geven.